Radu Mazare a fost achitat pentru acuzatia de luare de mita

Instanta suprema a decis ieri sa-i achite pe Radu Mazare si pe fratele acestuia, in dosarul in care sunt judecati alaturi de Avraham Morgenstern, pentru fapte de coruptie privind unele licitatii. Decizia nu e definitiva.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au decis, joi, sa-l achite pe Radu Mazare pentru luare de mita si sa-i dea fostului primar de la Constanta o amenda de 5.000 de lei.

Si fratele acestuia, Alexandru Mazare, a fost achitat pentru complicitate la luare de mita, si in cazul acestuia fiind dispusa o amenda penala de 5.000 de lei.

Instanta suprema a dispus achitarea si in cazul omului de afaceri Avraham Morgenstern pentru dare de mita.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva.

La ultimul termen de judecata, procurorul a cerut condamnarea la sapte ani de inchisoare cu executare pentru Radu Mazare, si tot atat pentru fratele acestuia, Alexandru, iar pentru Avraham Morgenstern, DNA a propus cinci ani.

Radu Mazare este acuzat de procurorii anticoruptie ca a luat mita 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinte sociale „Henri Coanda” – pentru ca sa-l ajute pe acesta sa castige licitatia si pentru a mari, ulterior, valoarea contractului. Si fratele fostului primar al Constantei, Alexandru Mazare, este cercetat in acest dosar pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit, si el, bani in contextul favorizarii firmei care a construit campusul de locuinte sociale „Henri Coanda”.

Fostul primar al Constantei se afla, potrivit ultimelor date, in Madagascar, aparatorii lui Radu Mazare depunand pe 10 mai, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, certificatul de solicitare de azil in Madagascar emis pe numele fostului edil, documentul fiind valabil un an de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *