Guvernul Veorica a cazut la vot!

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului condus de Viorica Dancila, cunoscuta si ca Veorica, a fost votata, joi, in plenul reunit al Parlamentului. Guvernul miza pe 202 parlamentari PSD, in timp ce Opozitia, matematic, detinea 238 de voturi, peste necesarul de 233 pentru a trece motiunea.

La citirea motiunii de cenzura, premierul Viorica Dancila a criticat Opozitia pentru demersul sau de a incerca a doua oara in acest an sa doboare Executivul. Doi fosti apropiati ai PSD, Tariceanu si Ponta, au fost cei care au atacat-o nu doar politic pe Viorica Dancila.

La votul din plen, reprezentantii Puterii si Opozitiei s-au pozitionat in preajma pupitrului de unde s-a citit lista parlamentarilor pentru ca senatorii si deputatii sa voteze. Printre cei care au asistat langa pupitru s-au numarat Daniel Constantin (ProRomania), Lia Olguta Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) si Robert Turcescu (PMP). In sala de sedinta s-a aflat si liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, sa mearga in zona rezervata invitatilor. La vot a asistat si premierul Veorica, care a fost inconjurata de parlamentari PSD si membri ai Executivului.

Veorica, proaspat demisa din functia de premier, a declarat ca face apel la presedintele Klaus Iohannis sa nominalizeze cat mai curand un nou sef al Executivului.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat ca a convocat pentru vineri, la ora 09.00, Biroul Politic National pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul si mandatul cu care liberalii vom merge la consultari cu presedintele Romaniei, pentru formarea unui nou Guvern.

Maine, la ora 9.00, am convocat Biroul Politic National pentru a stabili strategia, pentru a stabili echipa care va reprezenta partidul, in cadrul consultarilor la Cotroceni si de asemenea mandatul cu care ne vom duce la presedintele Romaniei. Salut taria tuturor parlamentarilor care au votat motiunea de cenzura. Chiar daca romanii si-au dorit in proporzitie de 90% sa cada acest guvern, tin sa le transmit respectul meu parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politica si pentru faptul ca am reusit in sfarsit PSD sa faca rau Romaniei. (…) Faza 1, primul pas s-a incheiat. Sunt convins ca fiecare formatiune politica va decide in forurile statutare care va fi mandatul la consultarilor cu presedintele Romaniei. Declaratiile privitoare la ceea ce vom face, la mandatul cu care vom merge la Cotroceni le vom da numai dupa BPN de maine”, a declarat Ludovic Orban.

Presedintele USR, Dan Barna spune ca priveste spre viitor, solutia fiind alegerile anticipate. El mai arata ca nu a votat impotriva Vioricai Dancila ca sa vina Victor Ponta la putere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *