Africa de Sud este noua campioana mondiala la rugby

Africa de Sud tocmai a invins Anglia cu 32-12 in finala Cupei Mondiale de Rugby din Japonia. Echipa si-a trecut in cont al treilea titlu mondial din istorie. Springboks au egalat astfel recordul Noii Zeelande.

Africa de Sud a jucat perfect in fata Angliei, dominandu-si clar adversara la nivelul pachetelor de inaintare. De aici s-au nascut si mai multe lovituri de pedeapsa, transformate de Handre Pollard – omul meciului. Astfel, Springboks au luat avans pe tabela de marcaj si au preasat non-stop asupra englezilor.

Permanent sub presiune, englezii au comis greseli taxate de Africa de Sud in ultimele 15 minute prin atacuri rapide, concretizate in doua eseuri marcate prin cele doua aripi, Mapimpi si Kolby.

Astfel, sud-africanii au obtinut o victorie clara, absolut meritata, cu 32-12. Anglia si-a consumat cartusele in semifinala cu Noua Zeelanda, castigata cu 19-7. Desi erau dati mari favorite la casele de pariuri si in pronosticurile specialistilor, care anticipau o posibila victorie engleza la scor, in teren lucrurile au stat cu totul altfel. Sud-africanii si-au etalat jocul lor traditional, cu o defensiva de mare forta si cu atacuri in viteza, surclasandu-i pe britanici.

Titlul mondial ramane pentru cel putin inca 4 ani in Emisfera de Sud.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *