Ilie Bolojan contra Alin Tise (PNL dinamic contra PNL clientelar)

PNL a ramas la guvernare dupa alegerile parlamentare, insa intr-o formula care ii consacra decaderea. In Cluj-Napoca, candidatii PNL pentru Parlament (o lista lipsita de carisma si de anvergura) au scos abia 32.000 de voturi, cam a noua parte din voturile disponibile. Poate ca e prea devreme sa-l declaram terminat, dar pericolul unei prabusiri masive la Cluj (si posibil chiar in tara) inaintea urmatoarelor alegeri e cat se poate de real.

Electoratul e instabil şi predispus la rasturnari. Romania e tara unde a aparut de la zero direct in Parlament un partidulet cu mijloace modeste. Alegatorii cauta cu lumanarea ceva in afara binomului perimat PNL-PSD. Partidul National Liberal este un amestec ciudat de personaje indoielnice si cativa oameni de valoare rataciti intamplator. Ideologic, la fel de evaziv ca oricare alt partid dintr-o tara in care toti promit totul si nu fac nimic in afara ariei inguste a propriului interes. Prin urmare, totul se reduce la persoane, electorii fiind interesati in primul rand de ele.

Diferente intre membrii aceluiasi partid

La acest nivel individual, diferentele sunt semnificative, asa cum acest exemplu ilustreaza perfect.

Primul lucru facut de Ilie Bolojan la castigarea functiei de presedinte de Consiliu judetean (Bihor, judet intru-totul comparabil cu Cluj in termeni de suprafata, populatie, economie) a fost sa curete organigrama institutiei de posturile inutile. Noua organigrama a CJ Bihor are 97 de posturi, potrivit proiectului publicat pe site-ul institutiei si votat în plen. In schema anterioara, erau 194 de posturi in organigrama, dintre care 174 ocupate efectiv. Practic, 77 de angajati inutili au fost inlaturati de la 1 decembrie, iar 20 de posturi neocupate au fost desfiintate.

Prin gestul lui Ilie Bolojan, PNL ne-a aratat latura sa dinamica, insa imediat a aparut reversul medaliei. In judetul vecin, patria “orasului comoara” sau “de cinci stele”, omologul lui Bolojan, Alin Tise, a reactionat imediat prin afirmatii de mentinere statica a aparatului umflat. Motivatia a fost una de preferinta personala, el nu agreaza scheme mici de personal, iar familiile celor concediati ar avea de suferit. Nimic despre utilitatea masurii, ci doar aceasta optica eminamente clientelara. Prin urmare, nici unul dintre cele 331 posturi pe hartie ale CJ Cluj nu este in pericol, iar dintre cei 268 efectiv incadrati nu va pleca nimeni. Ei vor face in continuare munca celor doar 97 de salariati ai CJ Bihor…

2 thoughts on “Ilie Bolojan contra Alin Tise (PNL dinamic contra PNL clientelar)

 • 30 decembrie 2020 la 21:33
  Permalink

  Disponibilizările făcute de el Bolojan nu au nimic de a face cu eficientizarea activității. Nu au avut la bază nici o analiză, evaluare sau altă acțiune de evaluare a nevoi de resursa umană. In unele situații angajați cu pedigree au fost salvati. Anormalitatea a mers până la a da afară de la instituția de protecție a persoanelor cu dizabilități singurul angajat din 150 care are o dizabilitate. Nu vă luați după fentă, cine a trebuit să rămână a rămas, ceilalți la șomaj.

  Răspunde
 • 1 ianuarie 2021 la 23:19
  Permalink

  Bolojan chiar se pricepe la administrație publică, spre deosebire de coruptul din Cluj.
  Tuse este un dezastru, nu mai are ce căuta în viața publică a județului, dar va mai trece timp până când clujenii vor conștientiza că este la fel de toxic ca Funar.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *