Asa da: Bolojan da afara jumatate din functionarii CJ Bihor!

Fostul primar din Oradea, Ilie Bolojan, da afara jumatate din angajatii Consiliului Judetean Bihor. Aceasta se intampla la doar o saptamana de la preluarea functiei de presedinte al Consiliului Judetean. Unii nici nu aveau loc prin birouri, spune acesta, iar altii taiau frunze la caini.

In chiar prima sa conferinta de presa de la preluarea, cu exact o saptamana in urma, a functiei de presedinte al Consiliului Judetean, Ilie Bolojan a anuntat o reorganizare din temelii a institutiei. Din 1 decembrie vor fi concediati 86 de angajati, iar in Consiliul Judetean vor mai lucra doar 88.

Bolojan a spus ca va supune votului reducerea organigramei aparatului propriu al institutiei. Asta inseamna „reducerea personalului de la 174 de posturi (efectiv ocupate din cele 195 existente in organigrama), asa incat din 1 decembrie sa ramana 88 de angajati”.

Bolojan le-a spus jurnalistilor ca a facut o analiza „cantitativa” a muncii personalului CJ. „Am constatat cateva chestiuni care nu pot fi contestate”. Prima este faptul ca „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata”, iar o alta ca „sunt structuri intregi fara obiect de activitate”. A dat ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate. Insa de peste doi ani gestionarea acestora o face o alta autoritate a statului.

Noul presedinte al CJ Bihor a spus ca unii nici nu au spatiu corespunzator in birouri, fiind prea multi. El a mai spus ca a identificat si „directii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Noul presedinte al CJ a devenit primul care a facut publice cheltuielile de salarizare a personalului institutiei. Acestea se ridica la 270.000 euro, in conditiile in care multe persoane platite de CJ efectiv nu aveau „obiectul muncii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *