Mai prinde “U” Cluj anul viitor o astfel de sansa?

Dupa cum se stie, Hermannstadt a pierdut ieri la Sibiu meciul retur cu „U” Cluj, scor 0-1, dar si-a asigurat mentinerea in Liga 1, dupa victoria din prima mansa, scor 2-0 pe Cluj Arena.

Unicul gol al partidei a fost marcat de catre Goga, in minutul 64, dar nu a fost suficient pentru ca sepcile rosii sa promoveze in Liga I. Oaspetii n-au reusit sa puna in real pericol poarta adversa pentru a obtine golul care ar fi impins meciul in prelungiri.

Cele doua manse au aratat o echipa universitara cu multe probleme si un joc lent si previzibil. Chiar si golul a venit mai mult din intamplare si o centrare inspirata a lui Gavra, decat dintr-o presiune sau dominare clujeana. De altfel, echipa nu a mai avut vreun alt sut pe poarta in tot meciul retur.

Liga 2 din sezonul urmator

Liga 2 va fi insa si mai complicata sezonul viitor, iar podiumul poate fi un obiectiv nerealist. Pe langa fostele prim-divizionare Concordia Chiajna si Dunarea Calarasi, ambele echipe inchegate, fiecare cu lot bun, conducere experimentata, buget si ambitie, previzibil candidate serioase la re-promovare, nou venitele din Liga 3 pot ridica pretentii indreptatite. Astfel, Rapid Bucuresti, Turris-Oltul Turnu Magurele si Csikszereda, au resursele materiale si umane pentru a forta promovarea succesiva (cum a reusit, recent, chiar adversara de acum de la baraj a clujenilor). Buna este si Gloria Buzau, care poate chiar lupta pentru un loc util, singura echipa mai subtire fiind Scolar Resita.

Mai sunt echipe care pot creste. Ripensia Timisoara, Petrolul Ploiesti si poate 2-3 surprize, plus obisnuita intrebare ce ar reusi FC Arges daca ar avea buget si obiectiv de promovare. Intre aceste candidate, in afara unor schimbari radicale in bine, lotul si jocul de acum inlatura orice posibilitate de situare a “U” Cluj pe o pozitie competitiva.

Pe de alta parte, nu numai ca acest sezon a uzat si frustrat un lot oricum imbatranit, dar a afectat echipa si altfel, la nivel de credibilitate. Se vorbeste mult la nivelul oamenilor de fotbal, comentatori sportivi, antrenori, conducatori, despre meciuri castigate cu numele, posibil cumparate, prime oferite adversarilor sau uzul de altfel de mijloace de influenta, “in an centenar” (ceea ce, daca ar fi adevarat, ar presupune o dovada de succesiune intre persoana juridica anterioara, falita si radiata, si cea actuala, infiintata abia in 2016). “U” Cluj este privita ca o echipa ajutata in toate modurile, inclusiv prin arbitraj. Insusi faptul ca a pornit direct din divizia a IV-a, in loc de a V-a, ca Rapidul, bunaoara, care a si ajuns-o din urma, ridica un semn de intrebare cu privire la corectitudinea proiectului, care pare sa fi grabit etapele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *