Investitie spaniola de 10 milioane de euro la Turda

Holdingul Manufactura Moderna de Metales (MMM) a anuntat extinderea activitatii sale. La Turda spatiile vor creste pana la 8.000 mp si vor fi 150 noi angajari. Investitia totala de pana acum se ridica la 10 milioane de euro.

„Acum 10 ani, cand am inceput activitatea noastra aici, nu credeam ca ea va lua o asemenea amploare, desi aveam un plan ambitios. Intentia noastra era de aborda piata Europei Centrale si de Est; acum ne concentram pe noi proiecte. Vorbim deja despre 600 de angajati”, a declarat Jordi Priu, CEO al grupului MMM. El a precizat ca grupul spaniol a investit pana acum la Turda 10 milioane de euro si ca dispune de teren suplimentar pentru noi extinderi.

„Vom angaja intre 50 si 150 de oameni, in functie de proiecte, dar si de vanzarile pe care producatorii de autovehicule le vor avea in piata. Cautam ingineri, personal in departamentul de achizitii, operatori, in general personal la toate nivelurile. Ne-am extins aria de recrutare nu numai din Turda, Campia Turzii sau Cluj-Napoca, dar si in Viisoara, Ludus sau Ocna Mures”, a subliniat Daniel Prieto Duran, general manager al MMM Autoparts.

Fabrica de la Turda furnizeaza anual 1,3 milioane de piese numai grupului Renault. In acelasi timp, lucreaza si cu alti producatori importanti de autovehicule. Aici se produc sistemele de franare, clima, racire, precum si acoperirea cu zinc si nichel, efectuata initial in Austria. In unitatea clujeana lucreaza 400 de operatori si 57 de tehnicieni. Majoritatea furnizorilor sunt din statele europene. MMM negociaza acum si cu producatori din Romania, care vor fi acceptati doarin urma unor audituri riguroase.

“Am trecut cu bine perioada de dupa aparitia crizei mondiale si am crescut volumul afacerilor. Suntem mandri de aceste realizari si suntem multumiti de colaborarea cu personalul de aici care este dispus sa invete si sa se perfectioneze. Angajatii din Romania sunt foarte activi, foarte muncitori”, sustine Miquel Priu, presedintele grupului spaniol.

MMM este o afacere de familie creata in 1944 de catre Juan Priu Verdaguer. El a fost predecesorul actualilor conducatori ai grupului, Miquel si Jordi, tata si fiu, actuala companie fiind infiintata in 1978. Grupul activeaza in industria automotive si furnizeaza piese pentru marii producatori Renault-Dacia, Nissan, Toyota, Citroen, Peugeot, Audi, Volvo, BMW, Volkswagen, Avtovaz.

Capacitatile sale de productie sunt localizate in Turda (468 angajati), Barcelona – Spania (149) si Togliatti – Rusia (20). Cifra de afaceri la nivel de grup pentru acest an e estimata la 49 de milioane de euro. Proiectia este de 93 de milioane pentru anul 2020. Se preconizeaza ca numarul angajatilor va creste de la 697 la finele lui 2016 la 926 peste patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *