Arme letale si neletale ridicate de politisti saptamana trecuta de la grupari infractionale

Sapte arme letale si 30 neletale au fost ridicate de politisti in urma a aproximativ 200 de perchezitii efectuate saptamana trecuta de oamenii legii la membrii unor grupari infractionale. Este bilantul anuntat ieri de purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Structurile specializate in combaterea criminalitatii organizate au desfasurat actiuni specifice, ca parte unor investigatii complexe, destructurarea gruparilor infractionale fiind esentiala pentru siguranta populatiei. Au fost organizate 31 de actiuni operative de amploare in cadrul carora au fost efectuate aproape 200 de perchezitii la membrii unor grupari infractionale. In urma acestor activitati, 24 de persoane au fost retinute, 38 au fost arestate preventiv, iar alte 22 sunt cercetate sub control judiciar. De asemenea, au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor si stabilirea legalitatii provenientei si detinerii 7 arme letale si 30 neletale”, a declarat Dajbog.

De altfel, potrivit purtatorului de cuvant, in cadrul activitatilor structurilor de aplicare a legii au fost constatate peste 64.000 de contraventii. Valoarea amenzilor aplicate a fost de de 25 de milioane de lei. Au fost confiscate bunuri de peste 690.000 de lei.

Totodata, a spus Dajbog, saptamana trecuta au fost prinsi in flagrant 906 autori de infractiuni. “In urma cercetarilor efectuate de catre politisti, in aceasta saptamana au fost retinute 254 de persoane si arestate peste 130”, a mai mentionat Dajbog.

Ministerul Afacerilor Interne este sub presiune sa demonstreze ca-si face treaba in materie de criminalitate organizata. Hartile partajului de teritorii intre bande mafiote au ajuns recent la cunostinta publicului. Bilantul saptamanii trecute este incurajator sau banal?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *