Marea Britanie nu se „aliniază” după acordul nuclear cu Iranul, afirmă Cameron

Acordul asupra programului nuclear al Teheranului nu înseamnă că Marea Britanie acum se „aliniază”, a declarat vineri prim-ministrul David Cameron, într-un interviu difuzat pe canalul Al-Arabiya.

Cameron spune că acest acord este „bun pentru regiune, bun pentru stabilitatea regională, dar noi nu ne aliniem în legătură cu Iranul”, a afirmat el, potrivit unei transcrieri a interviului de către serviciile sale.

Premierul britanic a promis că „vom rămâne fermi așa cum am fost întotdeauna” față de Iran cu privire la relațiile sale cu Siria și „sprijinirea terorismului”.

Marea Britanie „nu se aliniază” după acordul cu Teheranul, a insistat premierul britanic, adăugând că „prin semnarea acestui acord”, marile puteri „au îndepărtat Iranul de arma nucleară”.

De la semnarea acordului asupra programului nuclear marți la Viena, capitala Austriei, între Republica Islamică Iran și marile puteri, Londra și Washingtonul discută cu aliații lor din regiune, cum ar fi Arabia Saudită și Israelul, pentru a încerca să-i liniștească.

În acest context, secretarul de stat american John Kerry urmează să se ducă în regiunea Golfului Persic în luna viitoare, amintește Agenția France Presse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *