Ministrul Transporturilor in vizita pe santierul autostrazii Turda-Sebes

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, ieri, la Alba Iulia, ca loturile 3 si 4 ale Autostrazii Sebes-Turda au termen de finalizare luna decembrie, dar este nemultumit de situatia lotului 1, anuntand ca va avea o intalnire cu antreprenorul, deoarece „are o mobilizare destul de dezamagitoare”.

Intrebat, luni, de corespondentul Mediafax, dupa ce a efectuat o inspectie pe lotul 3 al Autostrazii Sebes-Turda, daca se simte vizat de o eventuala remaniere, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca pe el il intereseaza sa monitorizeze proiectele de infrastructura si va fi judecat pentru ceea ce face la Ministerul Transporturilor.

Eu imi fac treaba pana in ultimul moment cat sunt ministru. Nu ma simt vizat de nimic in momentul de fata. Nu am avut discutii de asemenea natura nici cu domnul prim-ministru, nici cu domnul presedinte Dragnea. Drept dovada ma vedeti pe santiere si continui sa-mi fac treaba si sa respect termenele care mi le-am asumat”, a raspus Razvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a adaugat ca are saptamanal discutii cu premierul Grindeanu privind progresul lucrarilor, termene si proiecte de infrastructura. „Discutiile cu domnul prim-ministru sunt saptamanale pe progres. Asa e si normal sa fie, de altfel, pentru ca lumea vrea sa vada o mobilizare exemplara a Ministerului, dar vreau sa va spun ca de multe ori nu depinde numai de Ministerul Transporturilor sa avem proiectele implementate, ci mai depinde de lipsa contestatiilor. Sa nu avem contestatii cand se atribuie lucrarea, sunt mai multe lucruri care nu tin de Ministerul Transporturilor dar suntem un guvern unit si lucram la deblocarea proiectelor de infrastructura”, a mai spus Razvan Cuc.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a vizitat, luni, loturile 1, 2 si 3 ale Autostrazii Sebes-Turda, acesta declarand presei ca este „profund nemultumit” de primul lot. „Am fost in inspectie pe lotul 1, 2 si 3. Am fost profund nemultumit de ce am gasit pe lotul 1. Maine astept antreprenorul de pe lotul 1 la o intalnire cu compania la sediul Ministerului sa ne spuna exact ce planuri are, intrucat are o mobilizare destul de dezamagitoare si progresul fizic este destul de lent. Sa ne spuna daca vrea sa mai lucreze pentru companie si pentru Romania in general ca in ritmul asta nu voi mai tolera niciodata sa avem astfel de intarzieri nejustificate din varii motive invocate de antreprenori. Dupa cum am spus si dupa ce am vazut tronsoanele Lugoj-Deva, statul roman este un partener onest si acelasi lucru il astept si de la antreprenori”, a spus ministrul Transporturilor.

Cuc a anuntat ca va efectua saptamanal controale, mai ales pe loturile care au termen de finalizare sfarsitul anului, iar Ministerul Transporturilor vizeaza si „calitatea lucrarilor”.

Intrebat ce a gasit pe lotul I, Razvan Cuc a declarat: „M-am uitat si la vizitele fostilor ministri in santier si cand am vazut ca progresul fizic a crescut cu 1%… este foarte putin, in conditiile in care ei vin cu tot felul de scuze: trebuie sa mai luam un acord, un aviz, lucrurile acestea trebuiau facute dinainte. Stiu ca anul trecut a fost un an mort pentru infrastructura (…) Ei si-au asumat ca il vor finaliza undeva la sfarsitul primului semestru 2018, dar cu astfel de mobilizare, eu nu cred. Eu nu tolerez astfel de comportament”, a mai spus ministrul.

Acesta a adaugat ca ii place „mobilizarea constructorului de pe lotul 3”, unde a facut declaratiile si urmeaza sa mearga si pe lotul 4, dar din cunostintele sale progresul este de 65%.

Intrebat in ce luni ale anului vor fi date in folosinta loturile 3 si 4, ministrul Transporturilor a raspuns ca exista termen luna decembrie 2017, dar poate fac constructorii o surpriza si finalizeaza mai repede.

Autostrada Sebes-Turda va avea o lungime totala de 70 de kilometri si va traversa partial judetele Alba si Cluj, fiind impartita in patru loturi. Primul lot se intinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostrada in Sebes, pana la Paraul Iovului, dupa Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri si se intinde de la Paraul Iovului pana la intrarea in Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se intinde de la intrarea in Aiud pana la Decea. Ultimul lot are 16,3 km si se termina in Turda.

Valoarea lucrarilor, fara TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finantate din Fondul de Coeziune, 85%, si Bugetul de Stat – 15%.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat, luni, ca este multumit de noul management al CNAIR, in conditiile in care sunt echipe care si-au mutat birourile in teren, cu laboratoare mobile cu care preleveaza probe, transmite corespondentul Mediafax.

Fiind intrebat, luni, la o inspectie pe lotul 3 al Autostrazii Sebes-Turda, daca este multumit de activitatea reprezentantilor Companiei Nationale de Administrarea a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a raspuns afirmativ.

Activitatea CNAIR, eu personal va spun ca sunt multumit de noul management, avem un director tanar, care si-a adus o echipa tanara din cadrul companiei, o echipa de drumari, o echipa care poate face fata dialogului cu firmele private si cu echipele de avocati ale firmelor private si spun acest lucru deoarece de multe ori am constatat ca multe firme care participa la licitatii din pacate nu urmaresc clauzele contractuale ca sa-si duca la bun sfarsit investitiile ci urmaresc diverse clauze ca sa mai atace in instanta si sa obtina niste sume suplimentare pentru diverse dispute care se judeca undeva la Curtea de Arbitraj de la Paris, dar va asigur ca prin noile caiete de sarcini pe care le va lansa compania in urmatoarea perioada toate procesele vor fi judecate la instantele din Romania cum este si normal”, a spus ministrul Transporturilor.

El a adaugat ca sunt echipe ale CNAIR care si-au mutat birourile strada, inclusiv cu laboratoare mobile cu care preleveaza probe, deoarece „activitatile trebuie monitorizate daca vrem sa avem infrastructura in Romania pentru ca altfel fiecare merge in ritmul lui”.

Eu am asumat niste termene. Avem niste termene asumate prin programul de guvernare, avem Coridorul IV, avem parte din Autostrada Transilvania pe care trebuie sa o finalizam, avem contracte in derulare. Lucrurile trebuie monitorizate sa isi urmeze cursul”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, impreuna cu directorul general al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Stefan Ionita, au efectuat, luni, o vizita de lucru pe santierele autostrazile Lugoj-Deva si Sebes-Turda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *