Rusia a finalizat procesul de integrare a regiunii Crimeea

Republica Crimeea a finalizat cu succes procesul de integrare in cadrul Rusiei, a anuntat vineri vicepremierul rus Dmitri Kozak in timpul sesiunii plenare a Forumului Economic International de la Ialta, citat de site-ul agentiei Tass, preluat de mediafax.ro.

In ultimii trei ani, a fost depuse eforturi insemnate pentru a asigura integrarea Crimeei in sistemele sociale, economice si legale ale Rusiei. Aspectele esentiale privind sistemul administratiei locale, administratia sociala si de afaceri au fost solutionate”, a declarat vicepremierul Rusiei.

Dmitri Kozak a mai anuntat ca a fost pus in practica un sistem de indemnizatii sociale in regiune si au fost introduse standardele rusesti de asistenta medicala si educatie. In plus, au fost luate masuri pentru cresterea nivelului salariului mediu in Crimeea.

Editia a treia a Forumului Economic International de la Ialta (YIEF) are loc in perioada 20-22 aprilie, iar aproximativ 1.500 de persoane din 50 de state participa la discutiile din Crimeea.

In februarie 2014, presedintele ucrainean Viktor Ianukovici a fost inlaturat in urma unor proteste. Manifestatii de amploare au avut loc in Crimeea si in estul Ucrainei. La 11 martie 2014, Consiliul Suprem al Crimeei si Consiliul Local al orasului Sevastopol au adoptat o declaratie de independenta.

La 16 martie 2014, a avut loc un referendum privind reunirea Crimeei cu Rusia. Peste 80% dintre alegatori au participat la vot, majoritatea sustinand propunerea (96,7% in Crimeea si 95,6% in orasul Sevastopol).

La 18 martie 2014, tratatul privind unificarea Crimeii cu Rusia a fost semnat de catre presedintele rus Vladimir Putin, iar Adunarea Federala a Rusiei a aprobat documentul la 21 martie. Guvernul de la Kiev considera Crimeea parte a teritoriului Ucrainei.

Recent, Kievul a acuzat Rusia de discriminare la adresa etnicilor tatari din Crimeea, indicand ca actiunile Moscovei in aceasta privinta incalca prevederile Conventiei internationale privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *