Misiuni executate de pilotii Unitatii Speciale de Aviatie Cluj-Napoca in trimestrul I al acestui an

In trimestrul I 2023 pilotii Unitatii Speciale de Aviatie Cluj-Napoca au fost la datorie zilnic. Acestuia au efectuat 134 de misiuni operative in slujba cetatenilor, desfasurate pe intreg teritoriul national.

Dintre acestea, 94 de misiuni au constat in interventii SMURD. Personalul aeronavigant al unitatii a actionat pentru acordarea asistentei medicale de urgenta si transferarea de urgenta a pacientilor critici, fiind transportate la unitatile spitalicesti 50 de persoane.

Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale, astfel: Jibou – 76 interventii, Caransebes – 17 interventii, Bucuresti – 1 interventie.

Astfel, pe parcursul primelor trei luni ale anului 2023, personalul aeronavigant al unitatii a executat in cadrul punctelor de operare aeromedicale mentionate un volum de aproximativ 95 ore de zbor. Misiunile de zbor au fost efectuate in deplina securitate aeronautica.

Totodata, in primul trimestru al anului 2023, pilotii Unitatii Speciale de Aviatie Cluj-Napoca s-au instruit in zbor aproximativ 41 ore pentru mentinerea sau obtinerea calificarilor si specializarilor necesare pentru activitatea de zbor. Au fost executate 40 misiuni de zbor.

Personalul aeronavigant a executat un numar de 136 ore de zbor cu elicoptere in 134 de misuni de zbor.

Personalul din Centrul Operational al unitatii a coordonat un numar de 277 misiuni aeriene. Executarea acestora s-a realizat in deplina securitate aeronautica.

Asigurarea meteorologica a fost realizata in trimestrul I 2023 prin furnizarea operativa a datelor si informatiilor privind evolutia conditiilor meteorologice. Acestea au contribuit la executarea in conditii de securitate a celor 324 misiuni de zbor al elicopterelor.

Pilotii Unitatii Speciale de Aviatie Cluj-Napoca stau pregatiti sa intervina in misiuni aeromedicale, de ordine si siguranta publica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *