Bani din PNRR pentru comuna Chinteni

Magdalena Lucia Suciu, primarul din Chinteni, a anuntat semnarea unui contract de peste doua milioane lei pentru finantarea prin PNRR a unui obiectiv de investitii.

Iata ce transmite primarul pe Facebook:

Dragii mei, am semnat azi, la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei, contractul de finantare pentru obiectivul de investitii “Dezvoltarea sistemelor inteligente de management local in comuna Chinteni”, depus prin Programul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

Valoarea totala a investitiei este de 2.195.407,53 lei.

Ce vom face cu banii acestia?

Cumparam mobilier urban inteligent, acele bancute smart care au prize USB, iluminat cu sistem LED si conexiune la internet, fiind alimentate cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. Sunt confortabile, se pot utiliza atat de cei care doresc sa socializeze, cat si de cei care doar isi trag sufletul.

Foarte importanta este componenta de achizitie si instalare a unor camere de supraveghere video. Va creste astfel gradul de siguranta a cetatenilor. Aceste camere ne vor oferi date in timp real despre nedorite incidente, trafic sau despre eventuale rampe ilegale de deseuri.

De asemenea, vom cumpara o drona pe care o vom putea folosi in cazul unor zone si situatii de risc.

Suntem de multa vreme o comuna performanta, dar ne-am propus sa devenim si o comuna smart. Am convingerea ca aceste investitii ne ajuta sa crestem gradul de fericire al fiecaruia dintre noi, ceea ce numim “calitatea vietii”. Chinteniul poate si trebuie sa tina pasul cu progresul digital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *