Noua stagiune a Operei din Cluj incepe cu 3 spectacole in aer liber

Ca de obicei, si Stagiunea 2018-2019 a Operei Nationale din Cluj-Napoca incepe cu o constelatie de trei evenimente exceptionale, in aer liber, cu intrarea libera.

La Opera – Piata Avram Iancu

Sambata, 1 septembrie 2018, de la ora 20:00 se desfasoara Concertul de deschidere a noii stagiuni a Operei.

La Opera, concertul care marcheaza deschiderea unei noi stagiuni a Operei Nationale Romane Cluj-Napoca, s-a transformat intr-o traditie. La aceasta participa atat artistii dornici sa revina pe scena teatrului liric dupa o binemeritata vacanta, cat si publicul clujean. Acesta a fost prezent intr-un numar impresionant pe parcursul ultimelor trei editii ale evenimentului, in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca.

Daca pana acum un an, programul interpretat in cadrul concertului La Opera avea menirea de a anunta, prin reprezentative momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale, cateva dintre principalele titluri operistice planificate pentru noul sezon liric, editia 2018 a evenimentului aduce si arii celebre – precum „Io son l’umile ancella” din „Adriana Lecouvreur” de Francesco Cilea, „Casta Diva” din „Norma” de Bellini, „Vesti la giubba” din „I Pagliacci” de Ruggero Leoncavallo – din creatii neregasite in repertoriul curent al Operei Nationale Romane Cluj-Napoca, insa a caror interpretare va va transpune, cu siguranta, in universul lucrarilor originale.

Opera Aperta – Piata Unirii

Duminica, 2 septembrie si Marti, 4 septembrie 2018, de la ora 20:00, doua spectacole emblematice. Acestea sunt „Elixirul Dragostei” de G. Donizetti si „Turandot” de G. Puccini.

Precedat de succesul editiilor anterioare ale anilor 2015, 2016 si 2017 care au incheiat trei stagiuni consecutive cu spectacole exceptionale montate in aer liber, in fata unui public de peste 100.000 de spectatori in locatiile alternative din Piata Unirii si Parcul Central din Cluj-Napoca, proiectul Opera Aperta 2018 aduce in fata spectatorilor din acest an doua dintre cele mai iubite productii din repertoriul institutiei: cuceritoarea comedie romantica Elixirul dragostei a compozitorului belcantist Gaetano Donizetti, interpretata in premiera pe scena Operei romane clujene in luna februarie a acestui an, si dramatica poveste a printesei chineze Turandot, asa cum a surprins-o Giacomo Puccini in ultima dintre capodoperele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *