Parking cu 370 de locuri in centru

Clujul va avea un nou parking in centru. Datorita lui, centrul va fi decongestionat de cateva sute de masini care parcheaza pe starda si trotuar.

Viceprimarul Dan Tarcea a anuntat ca in centrul Clujului se va ridica un parking suprateran de 370 de locuri. Acesta va fi situat pe strada Avram Iancu, in apropierea Cimitirul Central, si va fi privat.

Proiectul a fost dezbatut in ultima sedinta a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU). A mai ramas doar o nuanta de rezolvat. Dupa ce isi vor obtine toate avizele, vor veni la vot in Consiliul Local. Noi asteptam ca acest proiect sa treaca efectiv la faza de lucrari. Investitorii se grabesc, au spus ca executia va merge repede”, a explicat Tarcea. El este in acelasi timp si seful comisiei de urbanism din Consiliul Local.

Garajul etajat va respecta toate conditiile impuse de Primarie. Va avea prize pentru incarcarea masinilor electrice, parcari pentru biciclete si motociclete. “Va fi ultramodern. Oamenii vor sa scoata bani si pentru aste trebuie sa corespunda cerintelor soferilor si acum, dar si peste zece ani”, a detaliat viceprimarul.

Municipalitatea se gandeste deja cum sa profite de acest nou parking. S-a calculat ca cele 370 de locuri de parcare se traduc in 2,2 kilometri de parcare la bordura. “Vom putea scoate sute de masini care acum parcheaza in zona centrala”, a spus Dan Tarcea.

Clujul mai are un parking suprateran privat in centru. Este vorba despre cel din Piata Mihai Viteazu, Leul Multiplex, cu 425 de locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *