Pliskova spulbera visul lui Halep

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a fost eliminata de cehoaica Karolina Pliskova (27 de ani, 7 WTA). Scorul meciului din semifinalele turneului de la Miami a fost 7-5, 6-1 in favoarea cehoaicei. Halep a ratat sansa revenirii pe prima pozitie WTA si va ramane probabil pe 3.

Startul partidei a fost unul echilibrat. Halep si Pliskova, prietene bune si partenere frecvente de antrenament, si-au castigat primele doua jocuri de serviciu. Romanca a preluat initiativa, a alergat mult si a obtinut primul break. Pliskova a raspuns prompt, apoi a inceput sa ploua, jocul fiind destul de fragmentat.

Partida a fost reluata de la doua mingi de break pentru Halep. Pliskova a comis o dubla greseala, iar Simona Halep obtinea break fara sa atinga mingea. Romanca a izbutit inca un game castigat, s-a desprins la 5-3, apoi cehoaica a revenit puternic. Pliskova a realizat seria de 9 game-uri consecutive fara raspuns.

Nici interventia lui Daniel Dobre nu a putut opri dezastrul. Dupa ce a fost criticata, inclusiv de Cristian Tudor Popescu, pentru ca i-a cerut lui Dobre sa o aplaude mai des, Halep a fost de data aceasta mult mai ponderata si si-a ascultat antrenorul. Dobre insa nu a putut sa-i spuna decat sa continue sa joace pe mijloc. I-a incurajat astfel prestatia submediocra si fuga de joc.

La 5-7, 0-5, ploaia a decis sa ii mai acorde o sansa Simonei. Karolina Pliskova nu a fost de acord. A cedat un game, apoi a inchis partida pe propriul serviciu, dupa doar o ora si 13 minute de joc efectiv. La cum au decurs lucrurile, aceste sanse de acum, neconfirmate pe teren, s-ar putea sa nu revina prea curand. Circuitul WTA este asaltat de jucatoare tinere, cum este Bianca Andreescu, care isi revendica propriul drept la faima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *