Italia este noua campioana a Europei la fotbal

Italia a obtinut o victorie dramatica la penalty-uri in fata Angliei, pe Wembley in finala EURO 2020.

Nationala lui Roberto Mancini s-a impus la loviturile de 11 metri cu scorul de 3-2. Englezii raman fara titlu european, iar italienii ridica cupa dupa 53 de ani de asteptare. Pe un stadion Wembley plin, cu zeci de celebritati in tribuna, Anglia a inceput mai bine. Englezii au condus din minutul 2, dupa golul lui Luke Shaw. Italienii au egalat insa prin Bonucci in minutul 67, dupa un corner, si au impins meciul in prelungiri.

In cele 30 de minute de prelungiri, nici una dintre echipe nu a reusit sa inscrie. S-a ajuns astfel la loviturile de departajare. La penalty-uri dramatismul a continuat cu ratari de ambele parti. S-a impus in cele din urma squadra azzura, portarul Donnarumma reusind sa pareze trei lovituri de la 11 metri.

De la italieni au marcat Berardi, Bonucci, Bernardeschi, si au ratat Belotti si Jorginho. Pentru Anglia au marcat Kane si Maguire, Donnarumma aparand suturile lui Rashford, Sancho si Saka. Portarul Donnarumma a fost declarat jucatorul turneului, iar Italia isi continua invincibilitatea. Nu a mai pierdut din septembrie 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *