Pozitia Consiliului Judetean referitoare la constatarile Curtii de Conturi

Din dorinta unei corecte informari a publicului referitor la presupusele prejudicii constatate de Camera de Conturi Cluj pentru anul 2016, precum si cu privire la adevarata intindere a acestora, Consiliul Judetean Cluj face urmatoarele precizari:

Nu trebuie confundat Raportul Curtii de Conturi cu Decizia Curtii de Conturi. Intrucat o buna parte din problemele cuprinse in Raport au fost deja rezolvate, inca din timpul controlului, doar cele cuprinse in Decizie mai trebuie rezolvate. A face referire, in acest context, la Raport, in loc de Decizie, e incorect, manipulator si cu scop de dezinformare.

Decizia Curtii de Conturi nu se refera doar la presupuse prejudicii, ci si la unele nereguli/erori de evidentiere in contabilitate si alte aspecte procedurale, chestiuni radical diferite si care nu pot fi insumate pentru ca ar fi similar cu a aduna mere cu pere.

Presupusele nereguli si prejudicii nu vizeaza doar activitatea Consiliului Judetean, ca institutie, ci tin si de unele dintre cele peste 40 de entitati publice subordonate CJC.

Astfel, din totalul de 8 nereguli, doar 2 se refera la Consiliul Judetean iar restul de 6 la institutiile subordonate.

Din cele 10 masuri referitoare la presupuse prejudicii, doar 4 vizeaza Consiliul Judetean, iar restul de 6 privesc institutiile subordonate.

Valoarea totala a prejudiciilor cuprinse in decizie care privesc activitatea Judetului Cluj (Consiliului Judetean Cluj) este in suma de doar 624.361,25 lei, net inferioara celei vehiculate in spatiul public, din care:

– suma de 465.603,25 lei (lucrari la drumurile judetene) a fost deja recuperata de catre Judetul Cluj;

– pentru suma de 149.758 lei (lucrari Proiect Schi in Romania – Comuna Baisoara, Judetul Cluj, Dezvoltarea Turismului de iarna in Muntii Apuseni)  Consiliul Judetean Cluj s-a adresat instantei de judecata in vederea anularii masurii;

– pentru suma de 9.000 de lei (finantarea actiunilor de tineret) s-au intreprins demersurile necesare in vederea recuperarii, respectiv au fost intocmite notificari. In cazul in care suma nu va fi incasata ca urmare a notificarilor, Consiliul Judetean se va adresa instantei de judecata.

In ceea ce priveste neregulile si prejudiciile legate de activitatea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Cluj, Consiliul Judetean Cluj este cel care le-a reclamat si care a sesizat institutiile abilitate ale statului in vederea recuperarii prejudiciului si sanctionarii celor vinovati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.