Protest anti-Trump de proportii la New York

Un amplu protest anti-Trump, la care au participat mii de persoane, inclusiv o serie de celebritati precum Robert de Niro, Alec Baldwin, Michael Moore ori Cher, s-a desfasurat joi noaptea la New York,cu doar cateva ore inainte de ceremonia de investire a noului presedinte,relateaza postul France 24.

Protestul a avut loc in apropiere de Hotelul International Trump din New York, manifestantii purtand mesaje ca „Anti-Trump in fiecare zi” sau „justitie si drepturi civile pentru toti”.

Pe langa actori ca Robert de Niro, Alec Baldwin, Sally Field sau Marc Ruffalo, la protest a participat si primarul orasului New York, Bill de Blasio, care a cerut americanilor sa conteste politicile Administratiei Trump de fiecare data cand nu sunt de sunt de acord cu acestea.

Un sondaj publicat de Universitatea Quinnipiac releva ca 46% din alegatorii newyorkezi sunt de parere ca primarul de Blasio ar trebui sa coopereze cu viitorul presedinte, in timp ce 45% considera ca primarul ar trebui sa fie un lider national al opozitiei fata de politicile lui Trump.

Alec Baldwin, frecevent criticat de Trump pentru modul in care il interpreteaza pe presedintele-ales in emisiunea de satira Saturday Night Live, a declarat ca americanii care se opun politicilor lui Trump ar trebui sa se implice mai activ.

In cursul zile de vineri, la Washington, vor avea loc ceremoniile cu ocazia investirii in functie a celui de-al 45-lea presedinte al Statelor Unite, Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *