Nae Caranfil vine maine la cinematograful Victoria

Caranfil vine maine la Cluj pentru lansarea filmului „6,9 pe scara Richter” care ii are in rolurile principale pe Laurentiu Banescu, Maria Obretin, Teodor Corban si Simona Arsu. Alaturi de ei ii puteti vedea si pe Miruna Biléi, Adrian Vancica, Tache, Florescu, Alexandru Papadopol, Ovidiu Niculescu, Lucian Ifrim sau Gelu Colceag.

Filmul va avea o proiectie de gala la Cinema Victoria din Cluj, pe 20 ianuarie, de la ora 20.00, cu participarea regizorului Nae Caranfil si a actritei Miruna Biléi.

Ar fi putut fi o drama cumplita despre depresii clinice, cutremure si batranete. In schimb, a iesit o comedie despre toate acestea care pana la urma se transforma intr-un musical… Am pornit de la ideea unei relatii tata/fiu in care tatal este tanar iar fiul batran. Asta insemnand ca tatal are comportamentul unui tanar, adolescent chiar, in timp ce fiul se confrunta anevoie cu criza varstei mijlocii„, spune Nae Caranfil.

Fiul (Laurentiu Banescu) este un tanar actor de teatru care navigheaza cu greu intre un rol complicat intr-un spectacol de „musical”, o nevasta geloasa pana la depresie (Maria Obretin) si obsesia marelui cutremur devastator, anuntat ca iminent de toti „expertii”. Insa „adevaratul” cutremur pentru el se dovedeste a fi re-aparitia intempestiva a propriului sau tata (Teodor Corban), dupa decenii de absenta. Manipulator si amoral, tatal se instaleaza in universul fiului, confiscandu-l cu totul si bulversandu-i existenta. Tony-actorul, sotia sa instabila psihic, tatal hedonist si frumoasa (desi mult prea tanara) iubita a acestuia (Simona Arsu), evolueaza impreuna intr-un „cadril” tragi-comic, in asteptarea unui dezastru seismic si a unei premiere teatrale unde, cel putin in intentii, „toata lumea rade, canta si danseaza”.

6,9 pe scara Richter, „o comedie de mare public, surprinzatoare, revigoranta, plina de fantezie si burlesc” (Metropolis), a fost proiectat anul acesta la Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), stabilind un nou record la deschiderea festivalului: peste 3.000 de spectatori in Piata Unirii din Cluj- Napoca. Filmul a avut o avanpremiera bucuresteana si in cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, proiectia fiind sold out inca inainte de inceperea festivalului.

Nae Caranfil a scris si regizat sase lungmetraje: Closer to the Moon (primul sau film in limba engleza, cu Vera Farmiga si Mark Strong), Restul e tacere (2007), in competitie la Festivalul de Film de la Locarno; Filantropica (2002), cu peste 100.000 de spectatori in Romania; Asfalt Tango (1996), cu Charlotte Rampling; Dolce far niente (1998), in competitie la Festivalul de Film Karlovy Vary; E pericoloso sporgersi, care a avut premiera la Directors’ Fortnight la Cannes, 1993.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *