Kovesi, inclusa de Harvard printre laureatele din justitie

Laura Codruta Kovesi a fost aleasa de Facultatea de Drept a Universitatii Harvard printre femeile cu contributii semnificative in domeniile drept si justitie in anul 2019. Alegerea a fost facuta publica printr-un anunt al prestigioasei institutii de invatamant, pe pagina de internet. Kovesi a fost votata, alaturi de celelalte 20 de femei, de studentii si profesorii de la Harvard Law School.

Cea de-a sasea editie Conferintei anuale Law International Women’s Day Portrait Day Exhibit demonstreaza extraordinara contributie a femeilor din intreaga lume in domeniile dreptului si politicii. Doamnele premiate – nominalizate de studenti, profesori, personal didactic – sunt voci puternice in domeniile lor, indiferent care sunt ele”. Astfel suna anuntul dat de Universitatea Harvard. Fotografiile celor 21 de laureate, printre care si procuroarea romana, vor fi expuse in sediul institutiei.

Printre laureate se numara si: Sarah Leah Whitson (director in Human Rights Watch); Stacey Abrams (politician din SUA); Gloria Allred (avocata specializata in drepturile femeilor); Monica Bell (profesor de drept); Sudha Bharadwaj (activista pentru drepturile omului in India); Sila Calderon (procuror din Puerto Rico si fost senator); Diane Wood (judecator american si profesor de Drept); Claudia Escobar (judecator si profesor de Drept din Guatemala); Alexandria Ocasio-Cortez (politician democrat si unul dintre noii lideri ai Partidului Democrat american).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *