Gangster francez evadat cu ajutorul unui elicopter

Un gangster francez deosebit de periculos a evadat ieri intr-un mod spectaculos, cu ajutorul unui elicopter si a unor complici.

Francezul gangster a evadat dintr-o inchisoare din regiunea Parisului, au declarat autoritatile franceze. Redoine Faid a evadat dupa ce trei complici inarmati pana-n dinti au aterizat cu elicopterul in curtea inchisorii.

Faid, in varsta de 46 de ani, executa o pedeapsa de 25 de ani inchisoare pentru o tentativa de jaf in decursul careia un politist a fost ucis.

Infractorul este la a doua evadare reusita: in 2013, a evadat dupa ce a luat patru gardieni prizonieri si i-a folosit pe post de scuturi umane. Evadarea a avut loc la mai putin de o ora de cand sosise la inchisoarea respectiva din nordul Frantei.

In 2009 el a scris o carte despre experienta sa de a copilari in suburbiile Parisului, pline de infractionalitate, si despre devenirea sa ca gangster. El a pretins ca a abandonat acea viata. Dupa numai un an insa, a fost implicat in tentativa de jaf pentru care era tinut in inchisoarea din Seine-et-Marne.

Faid si complicii sai au decolat din curtea inchisorii, care nu era protejata de o plasa de sarma. In decursul evadarii, nimeni nu a fost ranit, conform site-ului francez de presa Europe 1. Elicopterul a zburat inspre zona Gonesse din apropiere. A fost gasit de politia locala, incendiat si abandonat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *