Rebelii talibani revendica uciderea a doi romani

Insurgentii talibani afgani au revendicat, luni, atacul armat comis intr-o baza din provincia afgana Kandahar, care a fost soldat cu moartea a doi militari romani si ranirea altuia.

„Un politist infiltrat a omorat patru invadatori NATO intr-o baza aeriana din provincia Kandahar”, a transmis, prin Twitter, Zabiullah Mujahid, purtatorul de cuvant al Miscarii talibane afgane, conform agentiilor de stiri APA si DPA. Organizatia insurgenta exagereaza, de obicei, amploarea actiunilor si bilantul victimelor atacurilor.

Doi militari romani si-au pierdut vietile, iar un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, 7 mai 2016, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, a transmis Ministerul Apararii Nationale.

Potrivit institutiei, cei doi militari romani si-au pierdut viata pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, sambata la ora 10.45. Un al treilea militar roman a fost ranit de talibani in incident, transmite Ministerul Apararii Nationale.

Cei doi militari romani au fost impuscati de indivizi imbracati in uniforme ale serviciilor de securitate afgane, a anuntat Misiunea NATO din Afganistan. „Doi membri ai Misiunii NATO «Sustinere determinata» («Resolute Support») au murit sambata dimineata dupa ce doi indivizi care purtau uniforme ale serviciilor de securitate afgane au deschis focul” in cursul unei sesiuni de instruire, a comunicat Alianta Nord-Atlantica. „Militari NATO au ripostat atacului, impuscandu-i mortal pe cei doi atacatori”, mai precizeaza NATO.

Autoritatile afgane au comunicat ca incidentul a avut loc intr-o baza militara din provincia Kandahar, precizand ca doi militari straini au fost ucisi, iar alti doi au fost raniti.

In Afganistan se inregistreaza frecvent incidente in care simpatizanti ai rebelilor talibani s-au infiltrat in serviciile de securitate afgane pentru a ataca membri ai coalitiei internationale. Zeci de militari straini, in majoritatea lor americani, au fost ucisi in ultimii ani in atacuri similare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *