Recuperarea creantelor, un subiect de interes pentru companiile din Romania
Modalitatile prin care creditorii pot obtine recuperarea creantelor, in conditiile in care detin un titlu executoriu sau daca detin o garantie ipotecara mobiliara sau imobiliara au fost cateva dintre aspectele trecute in revista de Avocatul Coordonator Radu Pavel, Managing Partner al Pavel, Margarit si Asociatii, societate de avocatura specializata in litigii si recuperari creante, in prezentarea sustinuta in cadrul conferintei Solutii pentru recuperarea bunurilor si a creantelor, editia a III-a. Conferinta a fost organizata de Camera de Comert si Industrie Bucuresti si Editura Universul Juridic. Partenera a fost societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii, specializata in litigii si recuperari creante.
De asemenea, avocatul Radu Pavel a mentionat care sunt regulile recuperarii creantelor in cadrul procedurii insolventei. A expus scopul si principiile legii insolventei si, totodata, modalitatile efective de recuperare a creantelor in fiecare etapa a procedurii. Inclusiv de la persoanele care se fac vinovate de ajungerea firmei in stare de insolventa.
„Avem o expertiza consistenta in acest domeniu, expertiza recunoscuta si apreciata pe plan intern si extern. Suntem o echipa tenace si riguroasa. Clientii nostri au un partener de nadejde in ceea ce priveste recuperarea amiabila, dar si atunci cand punem in executare silita titlurile executorii sau asistam si reprezentam in procedura insolventei”, a subliniat Avocatul Coordonator Radu Pavel.
Mijloacele la indemana creditorilor pentru recuperarea creantelor
Avocatul specializat in litigii si recuperari creante a prezentat totodata avantajele pe care le au creditorii in procedura de recuperare a creantelor pe calea executarii silite. Acestea tin de: rapiditatea procedurii; posibilitatea de inscriere a unor somatii in cartea funciara in masura in care exista bunuri imobile in proprietatea debitorului; costuri reduse in procesul de recuperare a creantelor; existenta unei presiuni de natura psihologica asupra debitorului; posibilitatea de incasare a creantelor direct de la tertii popriti; posibilitatea incheierii unei intelegeri de plata inca de la data primirii notificarii/somatiei de plata trimisa de creditor; inscrierea garantiilor in Cartea Funciara sau in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, dupa caz. Totodata, in situatia in care debitorul ascunde bunurile ce pot face obiectul executarii silite, se pot formula plangeri penale impotriva debitorului pentru a raspunde din punct de vedere penal pentru faptele sale.