Remus Borza va fi administrator judiciar si la TVR

Societatea Romana de Televiziune isi va cere insolventa, dupa ce va fi numit un nou Consiliu de Administratie, informeaza economica.net. Celebrul Remus Borza, avocat si detinatorul firmei de insolventa EuroInsol, care in prezent administreaza judiciar Hidroelectrica, are acceptul tuturor formatiunilor politice pentru a prelua administrarea TVR, potrivit unor surse apropiate situatiei.

Remus Borza a avut saptamana trecuta intalniri cu presedintele Senatului si al Camerei Deputatilor si deja are acceptul tuturor formatiunilor politice mari din Parlament, PSD, PNL, ALDE si UDMR, pentru a fi propus drept administrator judiciar al TVR, potrivit surselor economica.net.

Pentru ca TVR sa poata intra in insolventa, este nevoie de o modificare a legii, si de un nou Consiliu de Administratie care sa ceara insolventa. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a intocmit deja o propunere in acest sens.

Conform informatorilor economica.net, modificarea legislativa va fi supusa votului Parlamentului in aceasta saptamana, iar pana la momentul in care se va cere insolventa TVR va mai trece in jur de o luna, termen care acopera si numirea noului Consiliu de Administratie, cel care va propune instantei intrarea in insolventa.

In calea lui Borza catre preluarea administrarii TVR mai pot sta doar avocatul Gheorghe Piperea, care ar avea spirijinul sindicatelor din TVR pentru preluarea insolventei institutiei, si instanta, care ar putea sa nu fie de acord cu propunerea viitorului Consiliu de Administratie de a accepta Euro Insol drept administrator judiciar.

Contactat de economica.net, Remus Borza nu a negat interesul pentru TVR, dar nu a dorit sa ofere detalii. „TVR are nevoie de o redefinire a scopului si a functiei sale. Televiziunea publica trebuie sa promoveze acele valori identitare ale natiunii romane. S-a tot promovat non-valoarea. Misiunea TVR este sa redescopere acele valori pe care s-a cladit o natiune”, ne-a spus Borza. El a confirmat intalnirile cu sefii celor doua Camere, dar nu a vrut sa vorbeasca maio mult pe aceasta tema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *