Romania castiga bronzul la CM de handbal feminin

Romania a reusit azi un meci perfect si a castigat fara probleme cu Polonia, scor 31-22. „Tricolorele” au jucat a cincea finala mica din istorie, dar au cucerit pentru prima data bronzul mondial.

Elevele lui Tomas Ryde au inceput perfect meciul si dupa zece minute conduceau cu o diferenta de cinci goluri. Polonezele au inceput sa joace mai bine in ultimele 15 minute al primei reprize, dar Romania si-a mentinut concentrarea, iar la pauza avea un avans de sapte goluri, 15-8.

Polonezele au inceput bine a doua repriza si s-au apropiat la cinci goluri, dar „tricolorele” au taiat repede elanul adversarelor. Cu 11 minute inainte de final, Romania a avut un avantaj de zece goluri, decisiv pentru a fi sigure de victorie si a-si asigura astfel bronzul competitiei. Cel mai mare avans a fost de 12 goluri, cu patru minute inainte de final, cand scorul era 29-17.

Romania a castigat in cele din urma la noua goluri diferenta, scor 31-22, a terminat Campionatul Mondial pe locul trei si este pentru prima data in istorie medaliata cu bronz.

Inainte de meciul de azi, Cristina Neagu avea nevoie de sapte goluri pentru a deveni golgeterul competitiei. Romanca a jucat perfect si doar in prima repriza a marcat de sapte ori, iar in a doua parte a punctat de alte trei ori, pana sa fie odihnita. Astfel, Neagu termina Campionatul Mondial cu 63 de goluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.