Romania castiga bronzul la CM de handbal feminin

Romania a reusit azi un meci perfect si a castigat fara probleme cu Polonia, scor 31-22. „Tricolorele” au jucat a cincea finala mica din istorie, dar au cucerit pentru prima data bronzul mondial.

Elevele lui Tomas Ryde au inceput perfect meciul si dupa zece minute conduceau cu o diferenta de cinci goluri. Polonezele au inceput sa joace mai bine in ultimele 15 minute al primei reprize, dar Romania si-a mentinut concentrarea, iar la pauza avea un avans de sapte goluri, 15-8.

Polonezele au inceput bine a doua repriza si s-au apropiat la cinci goluri, dar „tricolorele” au taiat repede elanul adversarelor. Cu 11 minute inainte de final, Romania a avut un avantaj de zece goluri, decisiv pentru a fi sigure de victorie si a-si asigura astfel bronzul competitiei. Cel mai mare avans a fost de 12 goluri, cu patru minute inainte de final, cand scorul era 29-17.

Romania a castigat in cele din urma la noua goluri diferenta, scor 31-22, a terminat Campionatul Mondial pe locul trei si este pentru prima data in istorie medaliata cu bronz.

Inainte de meciul de azi, Cristina Neagu avea nevoie de sapte goluri pentru a deveni golgeterul competitiei. Romanca a jucat perfect si doar in prima repriza a marcat de sapte ori, iar in a doua parte a punctat de alte trei ori, pana sa fie odihnita. Astfel, Neagu termina Campionatul Mondial cu 63 de goluri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *