In sfarsit, podul Traian se deschide maine

La aproape un an de la demararea lucrarilor asteptarea a luat sfarsit. Podul Traian se deschide circulatiei vineri la ora 10.

Vineri, 30 iunie, la ora 10.00, va fi deschisa circulatia pe Podul Traian”, a anuntat Primaria Cluj-Napoca. Podul va avea 4 benzi de circulatie rutiera, 2 piste pentru biciclisti si 2 trotuare pietonale. Dupa acest pod, va intra in lucru si Podul Garibaldi, a informat primarul in raportul sau de activitate. „In urma expertizei de specialitate, s-a luat decizia de a construi doua poduri noi pentru Cluj-Napoca, in locul podului Traian si al podului Garibaldi si au fost demarate procedurile necesare. Cele doua noi poduri, Traian si Garibaldi, vor avea cate patru benzi de circulatie, doua pietonale si doua piste pentru biciclisti. Specialistii estimeaza o rezistenta de 70 de ani pentru noile poduri. Proiectele au fost finalizate. Lucrarile sunt programate gradual, astfel incat sa nu se lucreze simultan la ambele poduri, pentru a evita blocajele de trafic. In 30 iunie 2017 se vor finaliza lucrarile pentru noul pod Traian, care va fi un pod potrivit centrului istoric, care sa raspunda nevoilor de stabilitate si de trafic”, se arata in documentul Primariei.

Boc spune ca nu va fi nici o ceremonie, nici o festivitate, deoarece acum nu se mai taie panglici, ci inaugurarile se fac live pe Facebook.

Lucrarile la Podul Traian au inceput anul trecut in luna august si trebuiau sa fie finalizate in februarie, dar termenul s-a prelungit pana la 1 iunie, dar nici acest termen nu a fost respectat. Primaria Cluj a dat, de fiecare data, vina pe vremea de afara pentru nerespectarea termenelor. Timp de 11 luni de zile, circulatia in zona, atat pentru masini, cat si pentru pietoni, a fost data complet peste cap de lucrari, de strazi inchise si alte restrictii, ceea ce a dus la aglomerarea orasului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *