Specialitate medicala noua oferita de Spitalul Clinic de Recuperare

Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca, unitate medicala aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj, va pune in curand la dispozitia pacientilor o noua specialitate odata cu infiintarea compartimentului de chirurgie generala cu supraspecializarea oncologica.

Ratiunea care a stat la baza infiintarii acestei noi structuri medicale se refera la faptul ca, si in prezent, patologia adresata sectiei clinice de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva include un numar semnificativ de cazuri oncologice, respectiv tumori ale pielii, ale tesutului osos si ale sistemului muscular. In acest context, expertiza medicilor chirurgi supra-specializati in oncologie va duce la o crestere semnificativa a eficientei actului medical.

In acelasi timp, existenta unei echipe chirurgicale multidisciplinare, formate din specialistul oncolog si cel plastician, va permite derularea de interventii chirurgicale intr-un singur timp operator pentru anumite tipologii de pacienti cum sunt cei cu afectiuni oncologice care necesita endoprotezare, respectiv femeile ce sufera de cancer mamar. Efectele benefice ale acestei interventii chirurgicale unice, in loc de doua operatii distincte, vor consta in diminuarea riscului anestezic si operator al pacientului, cresterea satisfactiei acestuia fata de actul medical efectuat, eficientizarea utilizarii resurselor si cresterea adresabilitatii fata de serviciile oferite.

„Consider crearea acestei noi specialitati medicale ca fiind mai mult decat benefica intrucat va contribui esential la cresterea calitatii actului medical si la reducerea riscurilor pentru pacienti. Acest lucru este cu atat mai important cu cat Spitalul de Recuperare din Cluj este singurul cu acest profil din Transilvania si care ofera anual recuperare multidisciplinara pentru zeci de mii de pacienti”, a declarat domnul Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Infiintata prin redistribuirea a cinci paturi din cadrul Sectiei clinice de chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, noua structura va conduce la o crestere substantiala a expertizei actului chirurgical, respectiv la o imbunatatire a calitatii si a eficientei actului medical, inclusiv din punct de vedere al randamentului economico-financiar.

Reamintim in acest context faptul ca Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca furnizeaza servicii medicale ce au ca obiect prevenirea sau reducerea la minim a consecintelor fizice, functionale, socioprofesionale sau psihice rezultate din interventia unei boli, procesul de recuperare desfasurandu-se inca de la debutul afectiunii. Institutia spitaliceasca asigura desfasurarea actului medical in beneficiul unui numar mediu de 12.000 de pacienti spitalizati anual pe cele 405 paturi si circa 35.000 de pacienti tratati ambulatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *