Spectacolul „ Mimorózart”, premiat la Festivalul FUX din Oradea

Teatrul de Papusi ,,Puck” din Cluj-Napoca, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a participat in perioada 2-7 octombrie 2017, la Oradea, la cea de-a treia editie a Festivalului Teatrelor Maghiare Profesioniste de Papusi din Ardeal (Festivalul FUX).

In cadrul acestei competitii, spectacolul Mimorózart, regizat de catre Kisó Palocsai Kata si interpretat de artistii Teatrului ,,Puck”, a fost distins cu doua premii, respectiv Premiul Juriului de Copii si Premiul pentru cea mai buna scenografie.

Felicit echipa Teatrului de Papusi ,,Puck” pentru aceasta noua reusita. Cele doua noi premii sunt o dovada in plus ca munca si talentul cu care papusarii clujeni dau viata personajelor din povestile ce marcheaza copilaria a generatii intregi nu trec neobservate”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Mimorózart este un spectacol non-verbal care li se adreseaza atat copiilor de peste 4 ani, cat si publicului adult, avand la baza lucrarile lui Joan Miró si muzica lui W. A. Mozart. Personajele sunt calatori, clovni, drumeti care creeaza lumea Mimorózart, lume in care fantezia poate zburda liber. Creatorii spectacolului si-au propus sa reprezinte aceasta lume prin culorile, formele si materialele folosite. Proiectul este realizat de echipa de la secţia maghiara a instituţiei. Regia este semnata de Palocsay Kisó Kata, scenografia de Lőrincz Gyula, pe muzica lui W. A. Mozart. Din distributie fac parte László Réka si Okos Attila Ákos.

Alaturi de productia Teatrului ,,Puck”, au mai participat, in aceasta competitie, Festivalul FUX, spectacole precum cele ale Teatrului Maghiar de Stat ,,Csiki Gergely” din Timisoara, Teatrului ,,Szigligeti Ede” – Trupa Liliput din Oradea, Teatrului de Nord Satu Mare – Trupa Brigella sau ale Teatrului de Papusi ,,Cimborák” din Sfantu Gheorghe.

Urmatoarea reprezentatie a spectacolului „Mimorózart” este programata in data de 11 noiembrie, incepand cu ora 11.00, la sediul institutiei. Biletele se pot achizitiona, la fata locului, cu o ora inainte de inceperea spectacolului sau telefonic, la numarul de telefon 0731 837 693.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *