Investitii publice in gradinitele din mediul rural

Presedintele Consiliului Judetean Cluj a emis autorizatiile pentru construirea, respectiv reabilitarea sau modernizarea a trei dintre gradinitele din comunele clujene. Urmeaza a fi, astfel, construita o gradinita cu program normal in localitatea Catina, in timp ce gradinita din localitatea Citcau urmeaza sa beneficieze de lucrari de modernizare, iar cea din localitatea Bogata de Sus, comuna Vad, va fi reabilitata.

Sunt convins ca investitiile in infrastructura educationala din aceste trei localitati vor contribui decisiv la cresterea gradului de acces al copiilor si tinerilor la educatie. Dorinta noastra este ca si in mediul rural copiii aflati la inceput de drum sa poata invata intr-un mediu placut si sigur, care sa indeplineasca toate cerintele europene”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In ceea ce priveste edificarea gradinitei din localitatea Catina, aceasta va dispune de un regim de inaltime P+E, cu o suprafata utila de 441,5 mp iar dotarea se va face cu mobilier si echipamente ultramoderne, conform celor mai exigente standarde in domeniu. Cladirea gradinitei va cuprinde incaperile destinate grupelor de copii, respectiv cea de primire, coridor, precum si spatii pentru activitati – doua sali de grupa si o sala multifunctionala. In acelasi timp, gradinita va mai dispune de un cabinet medical, izolator – camera destinata separarii cazurilor suspecte de boala, spatii administrative si incaperi destinate personalului de educatie si de ingrijire.

Partea exterioara a constructiei va cuprinde zona cu aleile pietonale, zona curtii de recreatie – groapa de nisip, mobilier de exterior si echipamente de joaca, precum si o zona verde – un loc de joaca cu gazon natural, flori si arbori pitici.

Un alt obiectiv autorizat de presedintele Consiliului Judetean, gradinita din satul Citcau, va fi modernizata. Lucrarile vor viza modificarea compartimentarii, amenajarea acceselor si mansardarea corpului de cladire existent. In prezent, imobilul dispune de un regim de inaltime S+P, cu o suprafata construita de 367 de mp, urmand ca la finalul lucrarilor cladirea sa aiba un regim de inaltime S+P+M, cu o suprafata desfasurata de 734 de mp. Totodata, urmeaza sa aiba loc imprejmuirea proprietatii, realizarea de amenajari exterioare care sa cuprinda circulatii pietonale, alei si parcari, amenajarea unui loc de joaca pentru copii si a unor spatii verzi.

In ceea ce priveste lucrarile de reabilitare a gradinitei din localitatea Bogata de Sus, acestea vizeaza, in principal, amenajarea unui grup sanitar si a unei sali pentru centrala termica, respectiv construirea unui bazin vidanjabil.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *