„Strada cu ingeri” a cucerit publicul Festivalului de la Subotica

Teatrul de Papusi ,,Puck”, institutie de cultura care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, a participat la finele lunii septembrie la cea de-a 24-a editie a  Festivalului International de Teatru pentru Copii de la Subotica – Serbia, unde a incantat publicul prezent cu Spectacolul ,,Strada cu ingeri”, o piesa in scenariul si regia lui Decebal Marin.

Viziunea regizorala a lui Decebal Marin si interpretarea de exceptie a actorilor i-au  impresionat pe reprezentantii teatrelor invitate la festivalul din Serbia, astfel ca spectacolul a fost invitat la prestigioase alte manifestari din orase ca Zagreb, Belgrad sau Teheran.

Mai mult decat atat, spectacolul ,,Strada cu ingeri” s-a intors acasa cu doua premii extrem de importante: Premiul pentru cele mai frumoase papusi, realizate de catre Decebal Marin si Ion Bataiosu si Premiul pentru calitatea manuirii papusilor, acordat celor patru actori care alcatuiesc distributia spectacolului: Andreea Bolovan, Stefan Craiu, Robert Gutunoiu si Andra Stefan.

„Felicit intreaga echipa a Teatrului de Papusi pentru aceasta reusita, o noua  recunoastere internationala a talentului si a daruirii de care dau dovada in nobila stradanie prin care fac viata mult mai frumoasa pentru generatii intregi de copii clujeni si nu numai” a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Juriul a fost alcatuit din oameni avand o experienta bogata in domeniul artelor spectacolului: Boris Goldovsky (Rusia), Jarosław Antoniuk (Polonia), Lyudmilla Hense (Kazakhstan), Zoran Đerić (Serbia) si Zoran Maksimović (Serbia).

De asemenea, expozitia Teatrului de Papusi „Puck” – „PUCK International Festival of Puppet and Marionette Theatres, a visual documentation” – al carei vernisaj a avut loc in cadrul Festivalului International de Teatru pentru Copii de la Subotica, in 24 septembrie 2017, a constituit ocazia ideala de a aduce in atentia publicului international activitatea artistica atat de bogata a institutiei clujene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *