Zakynthos, o insula a contrastelor frumoase

Vestita in toata lumea pentru superba plaja Navagio din golful Contrabandistilor, in care a naufragiat vasul scotian Panagiotis, in anul 1980, dar si pentru frumusetile naturale pe care le gazduieste, Zakynthos este una dintre cele mai vizitate insule grecesti, care reuseste sa adune in fiecare vara mii de turisti veniti in cautarea relaxarii.

Taram al legendelor si al artistilor precum mai marii Dionysios Solomos sau Hugo Foscolo, Zakynthos este o insula culturala, unde se organizeaza in fiecare an numeroase evenimente si festivaluri, precum parade, spectacole pentru copii, concerte sau petreceri traditionale.

Statiuni pline de viata

De-a lungul timpului, in jurul insulei s-au tesut numeroase legende, se spune ca a fost taramul preferat al zeilor Artemis si Apollo, ca aici poti admira unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare din Grecia, ca insisi zeii s-au intrecut pe ei cand au creat insula, ori ca odinioara chiar eroul Ulise a cucerit-o si stapanit-o. Dincolo de povesti, Zakynthos nu are cum sa nu-ti intre la inima, fie ca te indragostesti de peisajele idilice, de frumusetea plajelor cu nisip fin sau prundis alb, de bogatia apelor in nuante de albastru turcoaz, de viata de noapte fulminanta a statiunii Laganas, ori de traditiile unice mentinute in satele de munte pitoresti.

Daca esti in cautarea party-urilor exclusiviste, Laganas este cea mai adecvata alegere pentru distractii nocturne. Este plina de cluburi si localuri de noapte pe care le gasesti practic la orice colt de strada. Nu este o statiunea ideala pentru vacantele in familie pentru viata de noapte fulminanta si atmosfera specifica petrecaretilor. Cunoscuta pentru viata de noapte acidulata este si statiunea Tsilivi, care se lauda pe langa cluburi si cu o plaja lunga cu nisip fin, pe care se strang party maniacii.

Statiuni linistite

Pe cealalta parte, Zakynthos este si o insula linistita care detine sate de pescari in care principalele activitati ale satenilor au ramas agricultura si pescuitul. Kalamaki este una dintre statiunile pitoresti pe care o aleg familiile cu copii, in cautarea unei vacante relaxante la malul marii. Plaja oraselului face parte din Parcul National Marin, datorita faptului ca aici se strang testoasele pe cale de disparitie din specia Caretta Caretta. Turistii in cautarea locurilor traditionale aleg Argasi datorita obiceiurilor bine pastrate de-a lungul vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *