Turcia isi trimite fortele militare in Irak

Fortele terestre apartinand de Turcia au patruns in nordul Irakului marti, pentru prima oara din 2011, intr-o operatiune „pe termen scurt” impotriva rebelilor kurzi, a declarat un oficial al Guvernului turc, citat de Associated Press in pagina electronica.

Trupele au traversat granita ca parte a unei operatiuni de urmarire a rebelilor din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care au fost implicati intr-un atac cu bomba ce a ucis 16 militari duminica, a spus oficialul guvernamental.

„Aceasta este o masura pe termen scurt menita sa previna evadarea teroristilor”, a declarat oficialul, sub protectia anonimatului. Acesta nu a spus cati militari au ajuns in Irak, sau cat timp va dura operatiunea.

Armata Turciei a condus numeroase atacuri aeriene si incursiuni terestre in teritoriul irakian, in actiunile de urmarire a PKK in ultimele decenii, insa invazia de marti a fost prima dupa anul 2011 si vine intr-un context de intensificare a violentelor intre PKK si fortele de securitate.

Agentia de stiri Dogan, citand surse militare, a transmis ca doua batalioane ale fortelor speciale ale Turciei au traversat granita. Intre timp, o bomba plasata pe marginea drumului a ucis 14 politisti in estul Turciei, iar avioane turce de razboi au bombardat tinte PKK in nordul Irakului, la doua zile dupa atacul de duminica al miscarii rebele, in sud-estul statului Turcia, in care au fost ucisi 16 militari apartinand acestei tari.

 

Sursa foto: diktiospartakos.blogspot.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *