Un consortiu chinezesc vrea sa cumpere AC Milan

Un consortiu chinezesc s-a oferit sa cumpere AC Milan, unul dintre activele cele mai indragite ale fostului de patru ori premier italian Silvio Berlusconi, astfel cum au anuntat doua surse informate asupra chestiunii.

Potrivit unei surse, oferta evalueaza clubul la aproximativ 700 milioane de euro (801 milioane de dolari) inclusiv datoriile clubului. Identitatea investitorilor chinezi nu este cunoscuta. Berlusconi era de un an de zile in cautarea cuiva caruia sa-i vanda o participatie inoritara in clubul sau care a castigat de cinci ori Liga Campionilor dupa ce l-a cumparat acum 30 de ani. Clubul sau nu a mai castigat vreun titlu de Serie A in ultimii cinci ani.

Cea de-a doua sursa a dezvaluit ca discutii formale nu puteau incepe fara aprobarea expresa a lui Berlusconi, care ezita sa piarda controlul unui atare activ de mare importanta si vizibilitate, dar care ar putea totusi sa se razgandeasca in acest sens. „Oferta este de 700 miliaone de euro pentru intreg clubul, inclusiv datoriile acestuia. Chinezii vor 70 de procente acum si restul intr-un an, un an si jumatate,” a relatat prima sursa.

Magnatul in varsta de 79 de ani, a carui influenta politica a fost in scadere incepand de la condamnarea pentru frauda fiscala din 2013 si expulzarea ulterioara din parlament, a spus ca resursele sale financiare nu pot concura cu investitorii bogati arabi sau asiatici care cumpara fotbal european.

Vara trecuta, un grup condus de omul de afaceri tailandez Bee Taechaubol a semnat un acord preliminar pentru cumpararea a 48 de procente din AC Milan, insa partile nu au mai ajuns la o intelegere finala. O persoana care a urmarit indeaproape negocierile a spus ca Berlusconi si-a schimbat intentia in ultimul minut.

Fininvest, compania holding detinuta de familia Berlusconi care controleaza si compania de media Mediaset si editura Mondadori, nu a vrut sa faca declaratii pe marginea acestei oferte venita de la consortiu.

AC Milan avea 188,5 milioane euro datorii 2015, astfel incat Fininvest ar fi obtinut circa 500 milioane euro de la consortiu daca tranzactia s-ar fi finalizat. Clubul italian a terminat anul trecut cu o pierdere consolidata de 89,3 milioane euro.

„Fanii ros-negri au fost fortati sa-si lege sperantele intr-o redresare de dupa momentul in care Fininvest va vinde,” conform presedintelui asociatiei micilor actionari Edoardo Barone. Micii investitoi detinatori de actiuni – in general fani care detin o mica cota simbolica – au criticat in mod public politica comerciala si managementul sportiv ale clubului din momentul in care trofeele au incetat sa mai apara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *