Cum este viata in interiorul Yakuza

Fotograful belgian, Anton Kusters, a primit acces in cercul sindicatului de crima organizata, Yakuza, iar prin intermediul fotografiilor sale a dezvaluit viata tumultoasa a membrilor Yakuza, potrivit Daily Mail.

Anton Kuster  a petrecut luni de zile in organizatie si povesteste experienta in cartea sa „Odo Yakuza Tokyo”. „Imi imaginam ca toata lumea ca membrii Yakuza sunt niste nebuni tatuati ce se bat cu sabii si se impusca, dar primul membru Yakuza pe care l-am vazut era imbracat la costum si era foarte politicos”, a marturisit fotograful. „Mergea pe strada foarte increzatori si oamenii il salutau. Mai tarziu aveam sa aflu ca era unul dintre sefi, familia sa controla cartierul.”a adaugat el.

Inceputurile Yakuza se regasesc inca din 1600 cand membrii organizatiei se ocupau de pariuri ilegale, insa acum sunt cunoscuti ca  fiind unul dintre cele mai puternice sindicate de crima organizata din lume. Sindicatul face miliarde de dolari in fiecare an din trafic de arme, prostitutie, pariuri ilegale sau santaj.

Gangsterii Yakuza sunt recunoscuti pentru brutalitatea lor, tatuajele complexe si codul de onoare foarte strict. In prezent se estimeaza ca circa 100.000 de persoane din toata Japonia fac parte din Yakuza.

Recent, cea mai mare banda din organizatie, care avea in jur de 3.000 de membrii, s-a despartit in doua factiuni rivale. Astfel, tensiunile sunt mari intre cele doua bande aflate in partea de vest a orasului Kobe. In anii 80, in urma unui conflict asemnanator, au fost ucise 20 de persoane si 500 arestate.

Pentru a primi acces in organizatie, fotograful a negociat un an pana sa fie lasat sa ii fotografieze pe membrii.

Membrii Yakuza isi taie degetul mic, parte dintr-un ritual, daca au ofensat unul dintre membrii seniori ai sindicatului. Majoritatea membrilor sunt barbati, doar putine femei acced in randurile gangsterilor, acestea sunt numite „sora cea mare”

Gangsterii japonezi din prezent respecta traditiile, dar s-au indepartat de modelul vechi, armele si tatuajele fiind inlocuite de costume si iPad-uri.

Anul trecut, un grup apartinand mafiei japoneze, si-a lansat de curand o pagina web pentru a incerca sa schimbe perceptia oamenilor asupra sa. Pe pagina web, cei interesati pot gasi filmari cu membri din timpul unor sarbatori sau materiale cu acestia filmate in timpul actiunilor de salvare de dupa tsunami-ul din 2011. Nu este prima aventura in lumea media a Yakuza: anul trecut organizatia a inceput sa publice o revista pentru membri sai ce include o pagina de poezie, un jurnal de pescuit si mesaje din partea liderilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *