Zilele Clujului sunt decalate de alegerile europene

Primaria Cluj-Napoca anunta desfasurarea evenimentului Zilele Clujului, editia a IX-a, in perioada 27-30 septembrie 2019. Invita clujenii sa transmita idei si propuneri de proiecte pentru noua editie a evenimentului.

Creativ, dinamic, colorat, multicultural, conectat si incluziv, evenimentul Zilele Clujului reflecta comunitatea careia ii este dedicat. Editia 2018 a reunit peste 250.000 participanti in cele 4 zile de evenimente. Editia din 2019, anuntata initial pentru perioada 23-26 mai, anterior stabilirii datei alegerilor pentru Parlamentul European, va avea loc in perioada 27-30 septembrie.

Devenit un eveniment de referinta pentru clujeni si turisti, Zilele Clujului este o sarbatoare a intregii comunitati. Primaria Cluj-Napoca subliniaza faptul ca implicarea comunitatii in conturarea programului este elementul cheie caruia i se datoreaza cresterea festivalului din ultimii ani.

In acelasi timp, anul 2019 are o insemnatate istorica profunda pentru o parte dintre cele mai importante institutii clujene si, implicit, pentru ceea ce reprezinta municipiul nostru astazi.

Trei institutii de invatamant preuniversitar sarbatoresc in 2019 o suta de ani de activitate. Este vorba despre: Colegiul National „George Cosbuc”, Colegiul National „Emil Racovita” si Colegiul National „George Baritiu”. 

Tot in 1919 isi incepeau activitatea culturala cele doua instituţii: Teatrul National Cluj-Napoca si Opera Romana Cluj-Napoca. In acelasi an, este inaugurata la Cluj actuala Academie de Muzica „Gheorghe Dima”. Unul dintre cele mai importante cluburi sportive din Romania, Universitatea Cluj isi serbeaza de asemenea centenarul.

Manifestari speciale la Zilele Clujului

Astfel, Zilele Clujului 2019 vor marca, prin evenimente si actiuni aparte, sarbatorirea unor institutii clujene remarcabile, care au contribuit activ la dezvoltarea orasului in ultimul secol: Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” Cluj-Napoca, Teatrul National Cluj-Napoca, Opera Nationala Romana Cluj-Napoca, Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, Clubul Sportiv Universitatea Cluj, Colegiul National „George Cosbuc”, Colegiul National „Emil Racovita”, Colegiul National „George Baritiu”.

In acest cadru, Primaria Cluj-Napoca invita publicul sa contribuie la programul noii editii a Zilelor Clujului. Contributia poate consta in idei de evenimente, proiecte sau actiuni care sa rezoneze cu valorile comunitatii clujene. Propunerile pot fi transmise pe adresa zileleclujului@primariaclujnapoca.ro sau la Registratura Primariei municipiului Cluj-Napoca, precum si la primariile de cartier, pana la data de 16 august 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *