Zilele Culturale Maghiare cu 60 de artisti si formatii

Aproximativ 60 de trupe de muzica usoara si artisti, majoritatea din Ungaria, sunt asteptati la Zilele Culturale Maghiare din Cluj-Napoca, ajunse la cea de-a zecea editie.

Fondatorul Zilelor Culturale Maghiare, Gergely Balazs, a declarat ca vor avea loc, in total, peste 630 de programe, printre care concerte sau expozitii.

In acest an punem accent pe un program colorat si variat si sper ca decizia va fi una buna. In total, vor avea loc peste 630 de programe, printre care concerte de muzica usoara si clasica, in curtea Muzeului de Arta, in Piata Unirii si pe str. Kogalniceanu, 25 de expozitii de arta si fotografie, o parada internationala a dansului popular. Asteptam sa participe aproximativ 60 de trupe de muzica usoara si artisti, majoritatea din Ungaria, printre care Neoton Familia, Akos si Zoran”, a spus Gergely.

Directorul de programe al evenimentului, Szabo Lilla, a subliniat ca la Gala de deschidere a Zilelor Culturale Maghiare, care va avea loc pe scena Teatrului Maghiar, Ansamblul Popular de Stat din Ungaria va sustine un spectacol de dans popular din anii 1970 in premiera absoluta.

Doua concerte inedite vor fi cele ale Operei Nationale Ungare din Budapesta, in aer liber, si Orchestrei simfonice a muzicienilor maghiari din afara granitelor, formata din zeci de muzicieni. Va avea loc si dezvelirea statuii episcopului David Ferenc, cel care a infiintat Biserica Unitariana, dar si o serie de mese rotunde despre 30 de ani de la Revolutia din 1989, cu participarea lui Tokes Laszlo, Marko Bela sau Nemeth Zsolt, presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei. Vom avea si o expozitie de caini ciobanesti maghiari”, a mai spus Szabo.

Primaria sprijina financiar evenimentul

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Olah Emese, a precizat ca Primaria municipiului sprijina financiar organizarea celei de-a zecea editii a Zilelor Culturale Maghiare. Suma acordata a fost 530.000 de lei, fata de 3.000 de lei cat a fost contributia la prima editie, din 2010. „Zilele Culturale Maghiare au devenit un brand al municipiului Cluj-Napoca”, spune viceprimarul Olah.

Bugetul total al manifestarii depaseste 500.000 de euro, finantarea fiind asigurata de Guvernul Ungariei, Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si sponsori. Zilele Culturale Maghiare se desfasoara la Cluj-Napoca intre 17 – 25 august.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.