Aparat ultraperformant pentru radioscopie digitala la Spitalul Clinic de Recuperare

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a initiat un proiect de hotarare ce urmeaza sa fie dezbatut in cadrul proximei sedinte ordinare si care vizeaza alocarea din bugetul judetului a unor fonduri pentru finantarea obiectivelor de investitii la Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca. Astfel, forul administrativ judetean va sprijini Laboratorul de Radiologie si Imagistica medicala din cadrul unitatii sanitare subordonate, acordandu-i nu mai putin de 312.170 de lei in vederea achizitionarii unui aparat Roentgen pentru radioscopie digitala.

Suntem constienti ca tehnologia si inovatia sunt doua elemente extrem de importante in sectorul sanitar, iar echipamentele medicale performante sunt indispensabile in procesul de furnizare a unor servicii complete si profesionalizate. Tocmai de aceea am decis sa sprijinim aceasta institutie spitaliceasca si sa investim in infrastructura medicala, beneficiile utilizarii echipamentului vizandu-i in mod direct pe cetateni”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Noul echipament Roetgen digital de ultima generatie va inlocui echipamentul RX vechi analogic instalat in anul 2001, pe care in prezent se efectueaza un numar de peste 30.000 de examinari pe an, cu o medie de aproximativ 125 de examinari pe zi. Astfel, noua achizitie va permite efectuarea unor imagini digitale de inalta calitate, care pot fi stocate in sistem PACS – sistem de arhivare si stocare a informatiilor medicale, pot fi vizualizate in timp real de medicii din alte sectii si pot fi eliberate pacientului in format digital pe CD.

De asemenea, pe langa aceste sume destinate aparatului pentru radioscopie digitala, Spitalul Clinic de Recuperare urmeaza sa beneficieze de noi investitii in valoare de 3.855.000 de lei. Prin intermediul acestor fonduri vor fi achizitionate echipamente si aparaturi medicale precum: aparat Diapulse, microscop operator, aparat de sterilizare cu plasma, ecograf multidisciplinar si un sistem de mapping tridimensional, acestea urmand a fi finantate prin Programul National de Dezvoltare Locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *