Clujul, locul doi pe tara la salarii, dar departe de Bucuresti

Bucuresti-Ilfov este pe primul loc la salarii in topul celor mai bine platite regiuni ale tarii. Venitul mediu lunar in Bucuresti este de 4.500 lei net, urmat de Cluj si Timis. Judetele Cluj si Timis vin puternic din urma, cu salarii medii nete de 3.500 lei. La polul opus, Vrancea, Vaslui si Dolj sunt judetele cu cele mai mici salarii medii. Acestea depasesc cu putin 2.500 lei net.

Cele mai mari salarii nete lunare introduse in comparatorul de salarii Salario depasesc 22.000 lei. Ele vizeaza functii de management ca director general, manager de vanzari sau director economic.

Domeniile cele mai bine platite sunt IT Software, Achizitii si IT Hardware. La celalalt capat al clasamentului, cel mai slab platiti sunt angajatii care lucreaza in Baby sitting/ Curatenie, Confectii si Secretariat. Economist, inginer de proiectare, asistent manager, inginer software si programator Java sunt pozitiile pentru ale caror salarii romanii manifesta cel mai mare interes. Fiecare dintre acestea au peste 2.000 de cautari in baza de date salariale.

Prin Salario vrem sa venim si in intampinarea candidatilor, care au nevoie de un astfel de instrument in momentul negocierii salariului, cand isi schimba jobul sau vor sa stie daca sunt platiti in linie cu piata”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *