Concernul Sonaca a inaugurat o fabrica in judetul Cluj

Compania belgiana Sonaca a inaugurat oficial vineri fabrica ridicata in comuna Moldovenesti, judetul Cluj, in prezenta ministrului Economiei si a ambasadorului Thomas Baekelandt.

La ceremonia oficiala au fost prezenti domnii Alexandru Petrescu, ministrul Economiei, secretarii de stat Ilan Harry Laufer de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Enache Jiru de la Ministerul Finantelor Publice, precum si Excelenta Sa Thomas Baekelandt, ambasadorul Belgiei in Romania.

Constructia fabricii din Moldovenesti a durat 18 luni, iar primele linii de productie au fost puse in functiune la jumatatea lunii septembrie 2016. In prezent, fabrica are 30 de angajati, iar numarul lor va creste pana la 200 in anii urmatori.

Investitia realizata de compania Sonaca Aerospace Transilvania SRL a fost posibila datorita ajutorului de stat oferit de Guvernul Romaniei, in valoare de 24,1 de milioane de lei (5,4 milioane de euro). Valoarea totala a investitiei este de 52 de milioane de lei (11,8 milioane de euro). Compania a beneficiat de sprijinul echipei InvestRomania care a oferit asistenta pe parcursul derularii acestui proiect.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locala a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, productia, ansamblarea si testarea de structuri si sisteme destinate industriei aerospatiale, destinate uzului civil si/sau militar. Printre acestea se numara componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

Sediul principal al Sonaca se afla in Gosselies, Belgia. Grupul belgian mai detine unitati de productie in Romania, China, Canada si Brazilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *