Festivalul Interferente continua la Cluj cu teatru de calitate

Festivalul International de Teatru Interferente organizat de Teatrul Maghiar de Stat Cluj a inceput joi, 22 noiembrie, si continua pana in 30 noiembrie.

Programul Festivalului este intregit de o varietate de alte evenimente colaterale, iar la Casa TIFF publicul se poate intalni in fiecare dimineata cu artistii invitati, aceste discutii sunt si transmise live, pe pagina de facebook a Festivalului.

Luni, 26 noiembrie, 19.00, in Sala Mare, are loc spectacolul Patriotii, dramaturg Jovan Sterija Popovic, sustinut de Teatrul National din Belgrad, Serbia, in regia lui András Urbán.

Actiunea se petrece in anul 1848, o perioada in care revolutia se raspandeste din Franta, in Italia si Ungaria, si ajunge pana in Vršac, un mic oras din Banat, unde un grup de parveniti si falsi negustori locali se dau drept reprezentantii Serbiei. Singura calitate pe care o au pentru indeplinirea acestui rolul este patriotismul, un patriotism ce se muleaza perfect pe interesele personale. Initial, pastreaza aparenta de „patrioti maghiari” umili. In momentul in care afla de revolta sarbilor si despre apelul privind crearea Voivodinei sarbesti, se transforma pe loc in despoti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *