Kim Jong-un il viziteaza pe Putin la Vladivostok

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, si presedintele Rusiei, Vladimir Putin, s-au intalnit pentru prima data azi. Cei doi se gasesc intr-o cladire a Universitatii Federale din Estul Indepartat, unde are loc summit-ul.

Kremlinul a anuntat ca cei doi liderii vor discuta despre denuclearizare. Kim Jong-un a precizat ca solicita sprijin dupa ce discutiile cu SUA au esuat. Donald Trump si Kim s-au intalnit la Hanoi la inceputul acestui an fara a ajunge la un acord.

Am ajuns in Rusia purtand sentimentele calde ale poporului nostru si, asa cum am spus deja, sper ca aceasta vizita va fi una de succes si utila”, a declarat Kim Jong-un, miercuri, la televiziunea rusa, dupa trecerea frontierei la Khasan.

Sper ca in timpul intalnirii cu presedintele Putin, voi putea discuta intr-un mod concret problemele legate de solutionarea situatiei peninsulei coreene si de dezvoltarea relatiilor noastre bilaterale”, a adaugat Kim.

Vladimir Putin a devenit astel al saselea lider care il cunoaste pe Kim Jong-un de cand acesta a preluat puterea in Coreea de Nord in 2011. Toate aceste intalniri au avut loc in 2018, dupa ce regimul de la Phenian a inceput sa isi construiasca relatiile diplomatice.

Pana la momentul actual, Kim Jong-un a avut intrevedere cu presedintele chinez Xi Jinping, presedintele sud-coreean Moon Jae-in, premierul statului Singapore, Lee Hsien Loong, presedintele american Donald Trump si presedintele Vietnamului, Nguyen Phu Trong.

Kim a calatorit cu trenul

Liderul nord-coreean a ajuns miercuri in Rusia. Trenul cu care calatoreste acesta a ajuns in statia Hasan, aflata in estul regiunii Primorsky, a informat un oficial rus.

Kim Jong-un a coborat din tren. A primit flori, paine si sare. Acum ar putea vizita muzeul Kim Il Sung”, a adaugat acesta.

Aceasta este prima vizita oficiala a liderului nord-coreean in Rusia, pe agenda aflandu-se denuclearizarea Coreei de Nord si cooperarea economica intre Moscova si Phenian.

Kim Jong-un este insotit de adjunctul ministrului de Externe, Choe Son Hui, relateaza agentia KCNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *