Nou refuz al conducerii aeroportului de a permite accesul comisiei de receptie

Joi, 21 decembrie 2017, comisia de receptie finala a obiectivului de investitii „Pista de decolare-aterizare de 3500m – Etapa I si suprafete de miscare aferente” s-a deplasat, din nou, la Aeroport pentru a vizita amplasamentul.

Scopul vizitei a fost, si de aceasta data, acela de a intreprinde verificarile la fata locului si celelalte demersuri necesare in vederea receptionarii pistei. De altfel, dincolo de calitatea de proprietar asupra obiectivului de investitii, calitate care ii confera Consiliului Judetean dreptul de a se asigura cu privire la conformitatea lucrarilor executate, acesta are obligatia legala de a urmari comportarea in timp, in exploatare, a constructiei.

Ceea ce este insa cu adevarat important e faptul ca, potrivit prevederilor Legii  nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, „receptia constructiilor constituie certificarea realizarii acestora pe baza examinarii lor nemijlocite, in conformitate cu documentatia de executie si cu documentele cuprinse in cartea tehnica a constructiei”. Or, in acest context, intrebarea care se ridica e: cum anume ar putea membrii comisiei de receptie, cei care raspund personal pentru modul de indeplinire a acestor atributii, sa certifice conformitatea unor lucrari si a unei investitii de cateva zeci de milioane de euro cata vreme li se refuza in mod repetat accesul la obiectivul ce ar trebui receptionat!?!

Din pacate insa, conducerea Aeroportului a decis, din nou, sa nu permita accesul membrilor comisiei pe amplasamentul obiectivului de investitii, impiedicand astfel indeplinirea operatiunilor legale premergatoare receptionarii pistei si fara de care receptia nu poate avea loc.

Azi, vineri, 22 decembrie 2017, reprezentantii proprietarului, respectiv Presedintele Consiliului Judetean Cluj, consilierii judeteni si functionarii din cadrul aparatului de specialitate cu atributii in domeniu se vor deplasa din nou la Aeroport, intentia fiind de a se viziona si acea parte a obiectivului de investitii ce nu a putut fi vizitata cu prilejul deplasarii anterioare, din data de 21 noiembrie a.c.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *