Primul Dacia electric a fost lansat la Paris

Grupul Renault a prezentat ieri intr-o conferința de presa la Paris noile modele electrice al constructorului francez. Una dintre noutați este Dacia Spring, primul automobil electric sub marca auto de la Mioveni.

Cel mai ieftin automobil electric de pe piata ofera un spatiu interior record pentru segmentul sau. In acelasi timp, vine cu o motorizare electrica simpla si fiabila si o autonomie rezonabila. Sub liniile care evoca universul crossover, Dacia Spring se dezvaluie ca un vehicul de oras polivalent si practic.

In Europa, una din cinci masini electrice este conceputa de Groupe Renault. Peste 30 000 de salariati ai companiei sunt pregatiti pentru specificul mobilitatii electrice.

Comenzile pentru noul model Dacia Spring vor fi preluate incepand din primavara anului 2021. Oferta comerciala va cuprinde doua nivele de echipare pentru varianta destinata publicului larg, iar costul bateriei va fi inclus in pretul de achizitie.

Dacia Spring.

Ce spune grupul francez despre noul automobil electric

Asistam la cea de-a treia revolutie a marcii romanesti, iar numele sau este Dacia Spring. Noul model va aborda trei piete diferite: cea a masinilor personale, cea a serviciilor de car sharing, care cuprinde numerosi operatori in toata Europa si in fine cea a transportului utilitar pe distante scurte, cu versiunea Cargo. Dacia Spring se va remarca fara indoiala ca solutia de mobilitate electrica accesibila tuturor”, spune Denis Le Vot, membru al Comitetului Executiv al Groupe Renault.

Fidel filozofiei modelelor Dacia, Spring este un vehicul economic atat la achizitie cat si in utilizare. Disponibil la un pret imbatabil cu o autonomie de 225 km (conform normei WLTP), modelul imbina polivalenta, fiabilitatea si robustetea. Atribute care corespund perfect motorizarii sale electrice. Motorul electric de 33 kW (echivalent cu 44 CP) este cuplat cu o baterie de 26,8 kWh. Aceasta tehnologie beneficiaza de toata experienta Groupe Renault in domeniu. O experienta de zece ani, unica in lume. Fiabil, robust si sigur, motorul asigura o acceleratie liniara, o functionare silentioasa si lipsita de vibratii. Spring are un cost de utilizare inferior celui al unui model echivalent cu motor termic intrucat atat costul energiei cat si cel de intretinere sunt mai mici”, transmite compania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *