Ultraviolet este cel mai inovativ restaurant din lume
Aflat intr-un vechi cartier din Shanghai, Ultraviolet este de departe unul dintre cele mai inovative restaurante din lume.
Conceptul vestic de „high cuisine” este redefinit intr-o atmosfera „high-tech”. Ultraviolet este creatia chefului Paul Pairet, castigatorul „Chef’s Choice Award”, in cadrul competitiei „Cele mai bune 50 de restaurante din Asia – 2016”.
Oaspetii sunt adusi la masa cu un autobuz special, iar experienta Ultraviolet incepe chiar din timpul acestei calatorii. Pairet s-a gandit la toate posibilitatile pentru a-si surprinde clientii, noteaza CNN.
Restaurantul este decorat cu ecrane video, lumini speciale, sisteme audio, emitatoare de arome, iar meniul este unul cu totul special. Foie gras in forma de tigareta, servit pe o scrumiera, de exemplu.
Fiecare meniu este schitat si supravegheat in detaliu de catre Pairet. O echipa numeroasa de chefi si producatori se ocupa de preparate culinare, sunet, arome, lumini si proiectii video.
Masa este gandita ca un program tv live, cu preparate si arome semnalate in cadrul unui meniu epic gandit sa angajeze toate cele cinci simturi.
„Proiectam 20 de feluri de mancare spre alegere, fiecare inconjurat de o atmosfera unica definita prin imagini, sunet si miros”, spune Pairet. Nascut si format in Franta, Pairet a venit la Shanghai in 2005 pentru a lansa in cele din urma Ultraviolet in 2012.
„Am ales Shanghai pentru ca ingredientele existau deja: puterea si energia Shanghai-ului, curiozitatea si deschiderea pentru bucataria vestica”, spune Pairet. „Toate acestea sunt foarte importante, mai ales pentru conceptul avant-garde”.
Camera se transforma in timpul cinei, adoptand diverse teme si background-uri. Intrarea in acest inovativ local costa aproape 1000 de dolari.